Sfantul Munte Athos

Sfantul Munte Athos

Muntele Athos pe intelesul tuturor! Sfintenia Femeii Desavarsite, Mama si Fecioara!

Muntele Athos este simbolul crestinatatii si spiritualitatii! Este cea mai inalta treapta a desavarsirii umane. Care este simbolistica acestei realitati de la Muntele Athos? Se stie ca este denumit Gradina Maicii Domnului. Munte ales special de catre Fecioara Maria ca loc de rugaciune si desavarsire umana. Practic, feminitatea si maternitatea absoluta alege un loc de rugaciune si de iluminare pentru masculin si patern.(barbati, frati, fii, tati.)De ce doar pentru barbati? M-am intrebat si m-am tot gandit, de ce femeile nu au voie pe Muntele Athos, mai ales ca a fost ales de Mama Primordiala a umanitatii, ca loc de rugaciune?

Pentru ca femeile se nasc fecioare si au maternitatea ca dar prin nastere, de la mama, la fiica. In timp ce barbatii au nevoie sa isi descopere partea androgina din ei si putini sunt cei care pleaca pe firul cautarii de Sine in lume. Unora le este mai usor sa isi dezvolte latura materna si feminina in oglinda cu acest simbol al umanitatii, Maica Domnului. In Munte, se oglindesc in ei, in mamele lor, in mamele arborelui genealogic, in frici si bucurii, transformand feminitatea si maternitatea din ei, ca simbol al divinitatii, al desavarsirii. Daca ar fi in lume, multi s-ar oglindi in celelalte femei, care devin modele mai apropiate sau indepartate ale Femeii Desavarsite. Unii nu pot gasi in lume, in interiorul lor, Femeia Desavarsita si este necesar sa o regaseasca in ei prin rugaciune, cat mai departe de tentatii si modele deformate. Insa si femeile au potentialul de a creste granitele feminitatii si maternitatii pana la divinitate. Sigur pentru ele, insele. Iluminarea crucii se poate face si in lume si in pustnicie. Toti oamenii avem in noi, fie barbati, fie femei, cadrul feminitatii, al maternitatii, al masculinitatii si paternitatii. Pornim de la cadrul familial in care am crescut, parintii, cu caracteristici transgenerationale ale bunicilor, strabunicilor si stramosilor nostri si sigur impactati de mediul in care am evoluat si educatie, de rolurile profesionale si competente. Toti oamenii intalniti sunt modele si relationari ale acestor 4 principii si roluri identitare: masculin, feminin, matern si patern. Mediul social isi pune amprenta in cresterea si transformarea noastra prin permanenta pendulare intre constient si inconstient, cu diferite conflicte ce le mai cream sau le dobandim in cronologia timpului. Schema desavarsirii umane este foarte simpla, dar tine de prioritati si de cat de mult ne dorim sa crestem si sa evoluam. Pentru ca, la cat de simpla este la fel de usor este sa uitam de scopul pentru care am venit in aceasta lume, acela de a ne cunoaste adevarata Divinitate din noi, de a realiza cine suntem si a ne desavarsi Sinele. A ne desavarsi Sinele inseamna a ne creste simbolistica acestor 4 principii si roluri identitare pana la Dumnezeu, adica a ne expansiona cat mai mult granitele propriului psihic, a explorarii interioare si exterioare, a ne recunoaste existenta (a cine suntem cu adevarat) si a ne bucura de competentele dobandite in lume, a deveni cat mai fericiti cu noi insine. De aceea, acum revin la simbolistica Muntelui Athos. Masculinul si Paternul se desavarsesc prin Maternitatea si Feminitatea Suprema si invers. Sunt granitele propriei Cruci care transcend materialul si se transforma in spirit si lumina, in Inviere.

Crestinatatea are cele mai experientiale si de impact simboluri ale iluminarii. Poate o imbinare cat mai autentica explicata in oglinda cu stiinta si dezvoltarea personala, ar aduce mai multa claritate in oameni. Ceea ce va spun eu este psihoeducatie, pornind pe firul rosu al Divintatii. Toti suntem nascuti din mame, iar un Dumnezeu mai clar reprezentat prin maternitate si feminitate, cum este Fecioara Maria, nu cred ca exista. Aceasta este cea mai usoara cale a evolutiei si a devenirii umane.#lacabinetuldepsihoterapie

2 Comentarii

  • Badin
    28 ianuarie, 2023 19:25 0Likes

    Nu esti scriitorul general al blogului, omule. Cu siguranta ai ceva important de contribuit la net. Un blog atat de grozav. Ma voi intoarce pentru mai multe.

  • fuzzy
    11 aprilie, 2023 14:32 0Likes

    Daca ne amintim de femeia desavarsita, dupa care cautam dragoste, bucurie de a exista si libertate, si cautam acest lucru in interiorul nostru, simbolistica acelor 4 principii dar si a Maicii Domnului, atunci calea cea mai usoara pentru a regasi aceasta desavarsire este sa ne completam Sinele in noi si sa gasim in noi Raspunsul.

Lasa un raspuns

Nume
Email
Site Web
Răspunsul tău