Biblia

Biblia

Biblia este acel sanctuar de cantare a spiritului prin aliniere cu suflarea de viata umana. Multi oameni spun ca nu citesc carti religioase si cartea de capatai a crestinatatii, Biblia, deoarece sunt prea multe pasaje sangeroase si negative.

Biblia este o oglinda a umanitatii, a genomului uman de la inceputurile biblice, pana in prezent. O alcatuire colectiva de sintagme ce le avem deja in noi. Ea nu face decat sa ne faca constienti de natura inconstientului colectiv, sa ne aduca acel aur al existentei in prezent, spre a fi purificat si transformat. Citirea Biblica este o transformare launtrica si o experienta psihologica, daca este traita si inteleasa.

Nu exista, eu nu am nevoie, mai ales daca esti crestin. Pentru ca toti purtam in noi istorii colective trecute si prezente ce se vor edificate si curatate. Citind din Biblie cateva pagini pe zi este ca o terapie, ce iti reaseaza directia, spaland prin Cerul Luminii, toate durerile Pamantului. Este ca dusul de fiecare zi, ca citirea de Psalmi, de rugaciuni, de carti ale sfintilor, de tehnici terapeutice si exercitii de echilibru  psihologice mental si emotional.

Simt sa va fac cunoscute aceste constientizari pe care eu le am de mai bine de 20 de ani, cand imi puneam aceste intrebari. La ce mi-ar folosi sa citesc Biblia? Poate ca ceea ce postez eu, are o relevanta undeva in Univers si deschide o usa spre cunoastere.

Psihologia mea are incluse toate cele 4 chei ale existentei: spirituala, fizica, mentala si emotionala. Niciuna nu se exclud, ci se completeaza si integreaza perfect in plenitudinea manifestarii mele.

Pentru ca prin Dumnezeu bogatia sufletului meu si a existentei mele nu cunoaste bariere, dar in acelasi timp latura psihologica mi-a obiectivat si mi-a conturat propriile limite existentiale si materiale, care imi sunt utile si imi echilibreaza viata. Si propria constiinta  isi poate muta oricand granitele, cand doreste sa experimenteze din bogatia luminii lui Dumnezeu si vastitatea monumentala a Creatiei.

Lasa un raspuns

Nume
Email
Site Web
Răspunsul tău