Viata incepe cu Tine! Scenariul generational si contrascenariul. Familia este un singur trup!

Viata incepe cu Tine! Scenariul generational si contrascenariul. Familia este un singur trup!

Cand incepi sa te vezi, sa te observi, sa te simti, sa stii cine esti, intelegi si cum functioneaza fluxul vietii intre generatii! Viata este despre tine, un intreg al existentei, interconectat cu toti ceilalti. Daca esti in integritate cu propriul tau Sine, te poti oferi celorlalti in iubire si frumusete.

Unii oameni sunt atat de saraci in propria simtire si multumire de sine, incat umbla goi pe interior, cu parti pierdute din ei, ratacite sau excluse. Sau unii oameni sunt atat de saraci, incat singura lor bogatie sunt banii…

Viata este depre curaj si asumare. Despre capacitatea de a stii ca meriti sa fii iubit, sa fii intreg!

Noi toti suntem programati sa ducem mai departe scenariul de viata al parintilor nostri, al bunicilor, sa invatam si sa reactualizam in cele mai performante conditii, ceea ce ei nu au putut fi la nivel  de Sine, de intelegre constienta a vietii… Copiii vin in viata oamenilor sa duca mai departe neamul spre evolutie spirituala, intelectuala si maturitate emotionala. Cine nu se prinde de acest curs firesc al lucrurilor, incat, familia sa devina acea plasa de siguranta emotionala pentru copii…si parintii sa isi urmareasca propria crestere interioara, pentru a nu o perpetua disfunctional in planul viitorului, prin copii, atunci isi vor asuma consecintele imaturitatii lor. Incat, copiii vor fi obligati sa perpetueze generational, scenariul identic sau contrascenariul.

Este o lupta intre generatii deoarece viata ne obliga sa crestem si sa evoluam. Venim intr-o poveste cu fire epice transgenerationale de secole si daca in 3 generatii, nu apare un vindecator, in acea familie apare un schizofrenic. Acest lucru se intampla pentru ca viata obliga familia sa creasca la nivel de intelegere psihologica, de sens al existentei, in directia iubirii, a compasiunii si a bunatatii.

Exemplu: Sunt cazuri in care o sotie isi uraste cumnata (sora sotului) sau ii neaga existenta. In acest caz acea femeie, ii neaga identitatea feminina a sotului. Barbatul acela este handicapat langa ea. Pentru ca ea nu l-a iubit niciodata cu adevarat, atata timp cat i-a invalidat  jumatate din fiinta lui, feminitatea din el.(nu se iubeste nici pe ea, propria ei, feminitate). Mai departe perpetueaza aceasta imaturitate emotionala in copii, ii trimite cu acelasi handicap emotional in viata. Si totul pentru ca ea nu isi asuma cresterea interioara. Sigur ca nici sotul nu observa acest aspect si are si el nevoie de aceiasi crestere interioara. La nivel de generatii, copii vor intra in acelasi scenariu de viata sau in contrascenariu, creand astfel brese de vindecare pentru parinti, prin situatii conflictuale si disfunctionale.

Daca parintii nu se trezesc, toti banii din lume nu ii vor putea ajuta emotional pe copii. Dar, fiecare are propria poveste de viata si si-o asuma. Nimeni nu te poate face constient cu forta, daca tu nu iti doresti.

Am dat un exemplu aleatoriu, insa sunt oameni care isi exclud existenta tatalui, sau a mamei, a fratelui, etc…Orice membru exclus este un conflict in familie este un dezacord emotional de generatii.

Nici scenariul identic, cat nici contrascenariul nu sunt decat variante extreme ale evolutiei interioare. Suntem aici sa evoluam si sa nu perpetuam sau sa negam aceleasi situatii disfunctionale. Suntem aici sa intelegem si sa cream prin dragoste si intelepciune, propriile scenarii integratoare, functionale si sanatoase. Iar familia de baza, cat si membrii familiei extinse vor ramane stalpi de referinta si de interconectare si interferenta toata viata, fie ca vrem sau nu vrem. Cu cat negam si excludem membrii din familie, cu atat mai handicapati emotional suntem. Este ca si cum cei care exclud, merg fara un picior prin lume, sau fara inima, sau fara cap… Familia este un singur trup. Cei care isi accepta si integreaza trupul, sunt intregi, ceilalti umbla fara degete, fara ochi…depinde de ceea ce nu vor sa vada. Sunt exemple metaforice, dar la nivel de Sine si de manifestare asa se intampla.

Mergeti in viata intregi!

1 Răspunsul tău

  • https://stevieraexxx.rocks/city/Discreet-apartments-in-Ramat-Gan.php
    31 mai, 2023 00:59 0Likes

    You should take part in a contest for one of the greatest websites on the internet. Im going to recommend this website!

Lasa un raspuns

Nume
Email
Site Web
Răspunsul tău